ESF volledig logo

Duurzaamheid - CNG

Wij geloven als energiespeler niet in één oplossing maar in een oordeelkundige combinatie van verschillende, groene technologieën. Via de koepel ENORA zetten we actief in op de ontwikkeling en uitbreiding van een netwerk van aardgastankstations.

Wat is CNG?

 

 

CNG (Compressed Natural Gas) is gekend als aardgas en komt rechtstreeks uit het distributienetwerk op het station.  Aardgas wordt onder meer ook gebruikt om te koken of te verwarmen. Het gas wordt onder hoge druk gezet voordat het in de tank van het voertuig wordt geïnjecteerd. Deze tank is ingewerkt in het chassis van het voertuig naast de benzinetank. De bi-fuel voertuigen hebben beiden een autonomie en rijcomfort die identiek zijn aan voertuigen op traditionele brandstoffen.

Waarom CNG overwegen?

 

De CNG wagen is op budgettair vlak de meest interessante keuze. Naast de toegankelijke modellen en de lage brandstofprijs is een CNG wagen ook nog eens fiscaal interessant.

 

Als kmo of grote onderneming komt U in aanmerking voor de Ecologiepremie+, een fiscale ondersteuning voor uw CNG-voertuig(en).

 

Een CNG wagen stoot maar liefst 90% minder stikstof, 77% minder fijn stof en 7 tot 16% minder CO2 uit. Op BIO-CNG rij je zelf 100% koolstofneutraal.

 

 

 

 

 

“Aardgas is de brandstof van de toekomst,
ecologisch en economisch interessant,
zeker nu het aantal tankinstallaties groeit.”

Aanbod wagens

 

 

Het aanbod van CNG-wagens blijft groeien. Steeds meer merken lanceren hun eigen modellen op de markt. Van stadswagens, SUV’s tot bestelwagens en zelf vrachtwagens. Er is voor ieders budget en wens tegenwoordig wel een gepaste wagen. Bekijk het volledig aanbod van CNG wagens hier. Ontdek er welk model het best past bij u of uw bedrijf.

Cars

Ook het G&V wagenpark werd uitgebreid met 11 CNG voertuigen.

CNG Netwerk

Vandaag telt België in totaal 147 CNG tankstations. Met een 80-tal  stations in ons netwerk bieden we je met CAPS op vandaag maar liefst toegang tot meer dan de helft van de beschikbare locaties. Dankzij de verdere uitbreiding via partners als Q8, Pitpoint-Total & Lukoil bieden we met CAPS  een netwerk +150 CNG stations aanbieden in de Benelux + Frankrijk.