ESF volledig logo

Onze milieuvriendelijke alternatieven

Onze milieuvriendelijke alternatieven

Samen met onze partners zijn we steeds op zoek naar de meest duurzame oplossingen voor u en uw wagenpark.

Bovendien volgen we de jongste technologische evoluties en de sterk veranderende inzichten op de energiemarkt op de voet.

Elektrisch laden
De Caps Fuel Card geeft U toegang tot een netwerk van 275.000 laadpunten in Europa.
Elektrische-bol_2
Elektrisch laden met CAPS

Elektriciteit is veruit de populairste schone ‘brandstof’ of energie van dit moment om duurzaam en schoon te rijden.

Een hybride of elektrische wagen? De Caps Fuel Card beschikt over een RFID chip die U toegang geeft tot 260.000 laadpunten in Europa. 

Elektrisch laden kan thuis, op het werk of op het roaming netwerk van LMS.

Naamloos-3
Download de APP

download de APP voor het meest recente overzicht van laadpalen, het zoeken van het dichtsbijzijnde laadpunt, het starten van een laadtransactie en het opvolgen van al uw transacties. 

 

EV netwerk Europa

AdBlue
AdBlue is een waterachtige oplossing die wordt gebruikt om tot 85 procent van de NOx-uitstoot om te vormen tot water en stikstof.
AdBlue-bol
Wat is AdBlue?

AdBlue is een mengsel van 32,5% technisch Ureum en 67,5% gedeminiraliseerd water.

Dit hoogwaardige product wordt in de uitlaat van moderne dieselvoertuigen gedoseerd geïnjecteerd en het zorgt er, samen met de kathalysator, voor dat de schadelijke NOx voor meer dan 85% gereduceerd worden.

Concreet wordt de Adblue in de uitlaat verwarmd en valt uiteen in ammoniak en koolstofdioxide. Deze stoffen reageren met de stikstofoxiden en zetten die om in onschadelijke stikstof en waterdamp. 

 

In ons uitgebreid stationsnetwerk zijn er voldoende mogelijkheden om AdBlue te tanken in de BENELUX en zo zorgen we samen mee voor een milieuvriendelijke omgeving.

Hoe weet ik of mijn auto AdBlue gebruikt?

AdBlue wordt gebruikt in auto's met SCR en dat zijn hoofdzakelijk Euro 6-dieselmotoren. Het systeem werd eerder toegepast op vrachtwagens en werd in 2014 in de autosector geïntroduceerd. 

Wanneer en waar bijvullen?

Afhankelijk van de rijomstandigheden (stadsritten, weer) kan het gebeuren dat het AdBlue-reservoir al wat sneller leeg is. Wanneer het AdBlue reservoir leeg is wordt dit aangegeven met een verklikkerlichtje in de wagen. U kan dan normaal gezien nog zo'n 2400 km verder rijden, maar let op: eens het AdBlue helemaal op is zal de auto de motorprestatie sterk verminderen en weigeren opnieuw te starten.

Het product heeft een levensduur van meer dan één jaar. Wanneer de auto vele maanden heeft stilgestaan of erg weinig heeft gereden, kan het nuttig zijn het reservoir te legen en te hervullen.

 

In sommige auto's  bevindt de AdBlue-vuldop zich naast de dieseltankdop, bij andere kan het zich onder de koffervloer of motorkap bevinden. Dit is afhankelijk van het automerk.

 

AdBlue kan je gemakkelijk zelf bijvullen in één van onze vele tankstations. 

Is AdBlue gevaarlijk?

AdBlue is niet explosief . Na contact met AdBlue volstaat het omje handen te reinigen.

Het kan wit- of grijsachtige sporen nalaten op het koetswerk of op kleren. Ook hier volstaat spoelen met veel water om de vlekken te verwijderen.